Nijmeegse Sporters

Vechtsporter:
Perry Ubeda.
12 September 1971

Perry Ubeda is een Nederlands beoefenaar van verschillende vormen van
vechtsport. Perry wordt ook wel “Dynamite” genoemd.
Ubeda verwierf wereldfaam door als enige ter wereld de wereldtitels te behalen in de vier varianten van het boksen: full-contact boksen, kickboksen, thaiboksen en muaythaiboksen. Tevens won hij in 1996 in Tokio het open Japanse kampioenschap Taekwondo. Tussen 1992 en 2003 won Ubeda in totaal twaalf nationale en internationale titels in de vechtsport.

 

 

Scheidsrechter vechtsport:
Joop Ubeda.
28 Maart 1948.

Net zoals zijn zoon is Joop Ubeda geen onbekende in de sportwereld.
Joop Ubeda is zo’n 15 jaar scheidsrechter geweest bij verschillende kickbokswedstrijden en inmiddels een beroemdheid die tal van topgevechten leidt en daardoor met zijn karakteristieke ‘kop’ continu op de tv-schermen prijkt. Hij is ook medeoprichter van de WFCA (World Full Contact Association), die als doel heeft het bevorderen en controleren van wedstrijden en nieuws over reglementen.
O.a. Semmy Schilt, Remy Bonjasky en Badr Hari hebben onder leiding van Joop gevochten.In 2016 zwaait hij Nederland af van zijn geliefde bezigheid.
Bron: Ubeda Sports

 

Judoka
Jeroen Mooren.
30 Juli 1985.
Jeroen Mooren is een Nederlandse judoka. Bij zijn internationale debuut, op de Europese kampioenschappen judo 2010 in Wenen, veroverde Mooren de bronzen medaille in de klasse tot 60 kilogram. Op de wereldkampioenschappen judo 2010 in Tokio eindigde hij als gedeeld zeventiende in de klasse tot 60 kilogram, na verlies in de ronde van de laatste 32.Tijdens de Europese kampioenschappen judo 2011 in Istanboel eindigde Mooren op de negende plaats in de klasse tot 60 kilogram, nadat hij verloor in de achtste finales.Bij de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen verloor Mooren op 28 juli in de eerste ronde na een verlenging van de Israëlische Artiom Arshanski. Mooren werd in april 2013 op het EK in Boedapest uitgeschakeld in de herkansingen.