Nijmeegse Muzikanten

Zanger:
Frank Boeijen.
27 November 1957.

Frank Boeijen is een Nederlands zanger, dichter, componist en muzikant. In de jaren tachtig was hij populair met de Frank Boeijen Groep, een band uit de Nederlandstalige golf die de Nederpop uit die tijd doormaakte. Het werk van Boeijen kenmerkt zich door poëtische, vaak melancholieke teksten en melodieuze muziek in een stijl tussen pop en chanson.
Bekende hits van Frank Boeijen zijn o.a. Kronenburg park, Linda en Zwart Wit

 

Zanger:
Jeroen van der Boom.
22 Juni 1972.

Jeroen van der Boom is een Nederlands zanger, televisiepresentator en imitator. Naast zijn solocarrière is Van der Boom sinds 2009 onderdeel van de zangformatie De Toppers. In 2009 deden ze mee aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Shine. Als presentator is hij vooral bekend van programma’s als Bloed, Zweet & Tranen, De Beste Liedjes van en Wedden dat ik het kan.

 

Opera-zangeres:
Amira Willighagen.
27 Maart 2004.

Amira Willighagen is de dochter van een Zuid-Afrikaanse moeder en een Nederlandse vader. Ze is tweetalig opgegroeid (Afrikaans en Nederlands). Willighagen verwierf op negenjarige leeftijd landelijke, direct daarna wereldwijde, bekendheid toen zij in het tv-programma Holland’s Got Talent de aria O mio babbino caro uit de Italiaanse opera Gianni Schicchi vertolkte. Haar auditie werd op YouTube wereldwijd door 20 miljoen mensen bekeken. In de daarop volgende liveshow zong zij het Ave Maria van Charles Gounod. Op 28 december 2013 won zij de finale met haar uitvoering van Nessun dorma uit de opera Turandot.

 

Zanger/Rapper:
Gers (Gerwin) Pardoel.
12 Mei 1981

Gers Pardoel is een Nederlandse artiest. Hij werd in 2009 in Nederland en Vlaanderen bekend vanwege zijn succesvolle samenwerking met The Opposites op de single Broodje Bakpao. Pardoels debuutalbum Deze wereld is van jou werd uitgebracht in november 2011 en haalde platina op 28 mei 2012. Pardoel is vooral bekend geworden door zijn grootste Nederlandstalige Top 40 hit Ik neem je mee, waar het ook de grootste hit van een Nederlandse artiest is.

 

 

Zanger:
Patrick van Bree. (Ancora)
3 September 1971.

Patrick begon zijn muzikale carrière bij feestband Commercial Break waar hij 22 jaar deel van uit maakte en daar ook zijn huidige vrouw tevens ook zangeres Belinda Kinnaer leerde kennen.
Tegenwoordig zingt Patrick in Ancora. Een trio dat traditionele zeemansliederen mixt met Ierse folkmuziek en pop. Hiermee hebben ze een geheel eigen plek in de Nederlandse muziekwereld veroverd. En met succes. Ze brachten drie albums uit, die alle drie de eerste plaats van de GFK Album Top 100 haalden. Een muzikale carrière die ooit begon in de Niersstraat met Nikita van Elton John.

Bron: De Wester  Foto: Dave van Brenk

 

Sieneke Peeters.
1 April 1992.
Sieneke is een Nederlandse zangeres. In 2010 vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisiesongfestival met het lied “ik ben verliefd, Ik ben verliefd (Sha-la-lie).Tijdens de halve finale werd ze 14de van de 17 deelnemers met 29 punten.
Afgelopen zomerfeesten stond ze nog op het podium van het Nimweegs Artiesten Festival op het plein ’44.


Theo Eikmans alias Graodus fan Nimwegen.
*16 September 1921 – 23 Maart 2000.

Graodus Fan Nimwegenwas een volkszanger en buutreedner uit Nijmegen. Het oorspronkelijke beroep van Eikmans was dat van timmerman. Hij trad op in de Nijmeegse streektaal en is het bekendst met zijn lied “Al mot ik krupen…”, een hommage aan de stad in het algemeen en de Sint-Stevenstoren in het bijzonder. De tekst beschrijft locaties in de Nijmeegse binnenstad, die door het bombardement op Nijmegen of door sloop verloren zijn gegaan.Ter nagedachtenis aan hem en aan dit lied is er in 2006 een beeld gemaakt door Toon Heijmans in de Nijmeegse binnenstad geplaatst.

(Edward Lodewijk) Eddie van Halen
26 Januari 1955.

Eddie van Halen is een Nederlands-Amerikaans gitarist, bekend geworden als medeoprichter en gitarist van de hardrockband Van Halen. Hoewel hij wordt gezien als de man die de two-hand-tappingtechniek populariseerde, was hij niet de uitvinder van deze techniek. Hij is niet alleen een innovator op het gebied van rockmuziek, maar ook een vernieuwer op technisch vlak, waaronder gitaarontwerp, gitaarversterking en gitaareffecten.

Van Halen was een zoon van saxofonist en klarinettist Jan van Halen, die tot 1962 in de Luchtmachtkapel speelde. De Koninklijke Militaire School Luchtmacht (LIMOS) bevond zich in deze periode in Nijmegen. Ze woonden in deze periode in de wijk Heseveld

 

Maud Mulder.
17 November 1981.

Maud Mulder is een Nederlandse zangeres en hockeyster, woonachtig in Amsterdam. Zij werd bekend door haar deelname aan de tweede serie van Idols, waarin ze uiteindelijk tweede werd. Mulder hockeyde bij de dames 1 van NMHC Nijmegen. Mulder is de tweede dochter van vader Theo en moeder Maria. Mulder groeide op in de Weezenhof in Nijmegen. Na haar basisschool ging zij naar het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, waar zij in 2001 slaagde. Daarna studeerde zij aan de Academie voor Lichte Muziek te Hilversum en later Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (begonnen, niet afgemaakt). Vanaf augustus 2009 volgde ze de masteropleiding sportmanagement aan de Johan Cruyff University, die ze in 2010 afrondde.

 

Torre Florim (De Staat).
Oktober 1985.
Torre Florim is de Lead singer van de Nijmeegse band De Staat.
De band speelt sinds september 2007 in zijn huidige bezetting en is geformeerd rondom zanger en liedjesschrijver Torre Florim. De band dankt zijn naam aan een gelijknamige compositie uit de jaren zeventig van Louis Andriessen. Het meest bekende nummer heet “Witch Doctor”

Jan Rabbers (Ronnie Ruysdael)
29 Mei 1963.

Ronnie Ruysdael is een Nederlands zanger en acteur. Hij is met name bekend onder het pseudoniem Ronnie Ruysdael. Van 1991 tot en met 2009 was Rabbers frontman van feestband De Sjonnies. Samen met de broers Geert (Friso) en Guus Peeters (Konstantijn) scoorde Rabbers vooral in de jaren 90 en ’00 een reeks succesvolle hits, waaronder met Dans je de hele nacht met mij, Blauw van de sangria, Zwemmen zonder slip en Annemarie. Na die periode ging hij verder als solozanger. Noteringen in de hitlijsten bleven echter uit.Hij staat bekend om zijn fameuze bakkebaarden, gouden tanden en glitterkostuums en zijn interactieve manier van optreden. Zijn bijnaam is ‘De Koning van de Polonaise’.